Personal

PERSONAL PÅ SKOLAN
Du når oss enklast via e-post. Skriv till: förnamn.efternamn@skf.com

CamillaAlenasCamilla Alenäs
Rektor
Jag heter Camilla Alenäs och är ny rektor och chef här på SKF Tekniska Gymnasium och Kompetenscentrum sedan 1 augusti 2016. Närmast kommer jag från ett arbete som rektor vid Gymnasium Skövde och sammantaget har jag arbetat som rektor i åtta år. Före det arbetade jag som gymnasielärare i många år. I mitt liv finns man och två tonårsbarn och vi bor i Kinna, en bit utanför Göteborg, men jag har faktiskt bott här i Gamlestaden också och redan då drömde jag om att arbeta på SKF Tekniska Gymnasium! Jag ser verkligen fram emot mitt första läsår här på SKF.
Telefon till Camilla: 0705 37 19 59

KristianAlmqvistKristian Almqvist
Skoladministratör
Hej! Jag är en språkintresserad humanist med två barn och en rik yrkesbana som gärna idrottar, musicerar och reser. Motto: Allas lika värde!

Telefon till Kristian: 0703 67 16 09

 

 

 

JanErikAnderssonJan-Erik Andersson
Lärare i CNC, CAD-CAM, Verkstadsämnen
Jag utbildar i CNC, CAD-CAM och Verkstadsämnen. Har ett stort intresse av teknik,historia och natur. Kombinerar jobbet på gymnasiet med jobb på SKFs maskinverkstad, får därigenom en bra blandning mellan skola och verkstad.
Telefon till Jan-Erik: kommer snartKristina Flock  Lärare i svenska, engelska och utbildar HLR
Jag heter Kristina och undervisar i svenska och engelska här på skolan sedan 2012. Efter min lärarexamen 2006 reste jag till Indien som volontärarbetare där jag arbetade på en skola i ett halvår vilket var väldigt lärorikt, både yrkes-, men framförallt erfarenhetsmässigt. Jag har även bott längre perioder i USA, Storbritannien och Frankrike vilket självklart gett mig en ökad förståelse för andra samhällen och kulturer. Att ta del av litteratur och språk och på så vis upptäcka ”nya världar” är ett annat sätt att resa och den möjligheten och glädjen önskar jag förmedla med mina ämnen. På fritiden tillbringar jag mycket tid ute i naturen tillsammans med min man och våra två barn.
Telefon till Kristina: 0725 60 25 22

ChristinLarssonChristin Bergström Larsson
Text kommer

Telefon till Christin: 0768 29 14 04

MattiasBengtsson

 

 

 

Mattias Bengtsson
Biträdande rektor SKC & lärare i produktionstekniska ämnen
Jag undervisar inom produktionstekniska ämnen och samordnar den vuxenutbildningen som vi har i samarbete med gymnasiet. En central del som jag brinner väldigt mycket för är den APL (Arbetsplatsförlagt Lärande) som vi erbjuder under årskurs två och tre som jag ser som ett viktigt verktyg för att förankra teorin i praktiken. Som flera andra på skolan är jag en gammal elev som sedan dess pluggat på Chalmers och arbetat som tekniker på SKF innan jag kom tillbaka till skolan för ungefär 5 år sedan.  En annan viktig detalj som man inte får glömma är att det bara finns två färger. Blått & Vitt.
Telefon till Mattias: 0703 77 15 56

EdinaTodorovacEdina Todorovac
Klassledare för 1619 & lärare i industritekniska ämnen
Här är jag. Jag är Edina Todorovac och undervisar i Datorstyrd produktion 1, 2 och 3. Sedan 1995 har jag jobbat med industriproduktion inom olika företag. Jag började jobba som lärare på SKF 2011. Viktigaste med undervisningen är att vi lyssnar på varandra och att vi har roligt samtidigt som vi lär. På fritiden tränar jag mycket och jag älskar att resa.
Telefon till Edina: 0706 77 37 53

MikaelLindheMikael Lindhé
Lärare i slipteknik & poleringutbildning
Mikael är kontaktperson för många av våra SKF-relaterade utbildningar som slip- & polerteknik, mätteknik och produk­tionssamordnarutbildning. Mikael är även BE-Champion, där han driver vårt BE-arbete och relaterade utbildningar inom detta område.
Telefon till Mikael: 0705 37 24 05

ElisabetDelin

Elisabet Delin
Kurskoordinator & Admin.
Är mestadels på vuxenutbildningen som administratör och webmaster. Älskar skolan med mixen multinationellt företag & skola, vuxna & ungdomar från när och fjärran. Friskisledare med glädjen som drivkraft.
Telefon till Elisabet: 0737 38 31 15

 

 

Mikael Lysmark
Lärare i el-och automationsämnen samt it-ansvarig
En före detta elev som jobbat på skolan i 25 år med el, automation & robotteknik. Där Praktik går hand i hand med teori, både för ungdomar och vuxna. Privat så gäller det att ta tillvara på livets höjdpunkter med familjen , mat & dryck, resa med mera.
Telefon till Mikael: 0705 58 89 51

ErikIvarssonErik Ivarsson
Klassledare för 1518 samt lärare i matematik, fysik och el.
Jag har undervisat på skolan sedan 2010 och trivs väldigt bra här! Att få arbeta med människor och ungdomar i synnerhet, är både roligt och utmanande. Här på skolan kombineras teori och praktik vilket är toppen tycker jag. Jag är gift och har två döttrar i 20-års åldern. Gillar att vara ute i naturen. Kaffe och en mc-tur förgyller också tillvaron 🙂
Telefon till Erik: 0705 90 32 68

Alma Mervan
Klassledare för 1720 samt lärare i matematik och produktutveckling. 
Jag har arbetat på skolan sedan 2011, men har även själv gått på SKFs tekniska gymnasium ca 10 år sedan. Som tidigare elev har jag tagit med mig många fina minnen från skoltiden och därför ligger SKFs tekniska gymnasium extra varmt om hjärtat.
De senaste åren har jag även varit tjänsteledig. Under den tiden har jag hunnit uppleva hur det är att bo utomlands och även blivit fru och blivit mamma. När jag inte arbetar älskar jag att uppleva nya platser med min lilla familj, och när jag har egentid gillar jag att exprementera i köket med recept och bjudningar för vänner och släkt.
Telefon till Alma: 0767 97 22 00

TheresAlmqvist

Therese Almgren
Lärare i matematik samt fysik
Jag har undervisat i matematik och fysik på skolan sedan 2007. En av de roligaste delarna av läraryrket är att få möjligheten att se elever växa som människor under de tre år de går på skolan. Jag tycker om att se på idrott i nästan alla former, älskar havet och tycker det är mycket viktigt att vi alla bidrar till att få ett hållbart samhälle.  MAMMALEDIG
Telefon till Therese: 0703 70 23 87

HelenSaxlovHelen Saxlöv
Klassledare för 1619, Lärare i produktutveckling, cad & teknik
Har arbetat på skolan sedan 2014 och undervisar i CAD, Produktutveckling, Teknik och Matematik. Har arbetat inom industrin med design, konstruktion och produktutveckling innan jag kom till skolans värld. På fritiden är jag mycket kreativ och ägnar mig åt måleri, sömnad och trädgårdsdesign och mycket annat!
Telefon till Helen: 0705 37 28 55

HakanHellstromHåkan Hellström
Verkstadskoordinator samt klassledare för 1720 & lärare i industritekniska ämnen.
Jag arbetar som verkstadslärare/tekniklärare samt verkstadsansvarig här på denna trevliga skola. Ämnen som jag undervisar i är Gymnasiearbete, produktionsutrustning och Underhåll och driftsäkerhet. Jag har varit lärare här på skolan sedan 2004. Jag tillbringar mycket av min fritid tillsammans med familjen på vår segelbåt samt försöker följa med i olika sporthändelser och då framförallt Gais.
Telefon till Håkan:  0703 89 25 05

Tore Brogren
Klassledare för år 3 & lärare i el- samt automationsämnen
Utbildar i Elkurser , automationskurser och Gymnasiearbetet på gymnasiet och vuxenutbildningen. Blå-vit medgångssupporter Har som mål att gå på något spinningpass på vårt gym i höst.
Telefon till Tore: 0706 43 26 88

UlrikaWiklanderUlrika Wiklander
Internationell koordinator samt lärare i miljö & naturvetenskapliga ämnen.
Jag började på skolan 2003 som lärare i kemi, biologi och naturkunskap. Idag arbetar jag mest med kurser för SKF-anställda inom miljö-/arbetsmiljö och ledarskap/organisation. Jag försöker knyta teori till verkligheten för att hitta engagemang hos elever och kursdeltagare och att få dem att tro på sig själva, sin kompetens och förmåga till förändring. Jag tycker om att resa och besöka nya platser och människor runt om i världen, vilket ju passar bra när jag ska koordinera elevernas utlandspraktik.
På fritiden försöker jag vara kreativ genom att måla, designa smycken eller skriva och inget tar bort stress så bra som en galopp över ängarna och ett och annat hinder.
Telefon till Ulrika: 0703 82 13 27

ErikMagnussonErik Magnusson
Lärare i automationsämnen
Pappa med brett fritidsintresse och lärare i el & automation. Jag började själv på SKF-skolan -92 och har, större delen av yrkeslivet, arbetat i den produktionsnära verksamheten här på företaget. Jag vet att kombinerad teori och praktik är bäst.

Telefon till Erik:  0725 37 20 81

PatrikAxelssonPatrik Axelsson
Lärare i samhällskunskap, historia svenska och religion samt klassledare för 1518,
Hej, här har du en gladlynt tvåbarnsfar som går under smeknamnet Pax. Jag är ny på SKF sedan ht 2016 men har sedan -99 jobbat på annan skola med ämnena historia, religion, samhällskunskap och svenska.  Mina vänner kallar mig filmnörd men jag går lika mycket igång på det mesta som flyger vackert i luften, tex fåglar och frisbees. Jag brinner  för att stötta människor vilket jag gör bäst i klassrummet.  Mitt motto är ”Människan i centrum”.
Telefonnummer till Patrik 0708 39 37 60

Patrick Phillips
Lärare i Gymnastik
Patrik kan du kontakta på mail patrik.phillips@gtg.se
eller på telefon  0708 58 19 54