Personal

PERSONAL PÅ SKOLAN
Du når oss enklast via e-post. Skriv till: förnamn.efternamn@skf.com

CamillaAlenasCamilla Alenäs
Rektor
Jag heter Camilla Alenäs och är rektor och chef här på SKF Tekniska Gymnasium och Kompetenscentrum sedan 1 augusti 2016. Läsåret 2018/2019 blir mitt tredje läsår på SKF och mitt elfte år som rektor. Före det arbetade jag som gymnasielärare i många år. I mitt liv finns man och två tonårsbarn och vi bor i Kinna, en bit utanför Göteborg, men jag har faktiskt bott här i Gamlestaden också och redan då drömde jag om att arbeta på SKF Tekniska Gymnasium! Nu när jag arbetat här några år kan jag säga att verkligheten överträffar drömmen.
Telefon till Camilla: 0705 37 19 59

Kristian Almqvist
Skoladministratör
Hej! Jag är en språkintresserad humanist med två barn och en rik yrkesbana som gärna idrottar, musicerar och reser. Motto: Allas lika värde!
Telefon till Kristian: 0703 67 16 09

Ulrika Hultman
Tf Skoladministratör
På tillfälligt besök som skoladministratör. Har alltid gillat att lära nytt – och här får jag  chansen att arbeta i en miljö som har det som utgångspunkt.  Tränar capoeira, har en bastuba (F-helicon om man skall vara petig) och tycker att livet är roligast när det är skoj. Mål: kunna spela på den där bastuban och att kunna stå på händer – utan stöd – i mer än 10 sekunder.
Telefon till Ulrika: 0722 39 23 61

  

JanErikAnderssonJan-Erik Andersson
Lärare i CNC, CAD-CAM, Verkstadsämnen
Jag utbildar i CNC, CAD-CAM och Verkstadsämnen. Har ett stort intresse av teknik,historia och natur. Kombinerar jobbet på gymnasiet med jobb på SKFs maskinverkstad, får därigenom en bra blandning mellan skola och verkstad.
Telefon till Jan-Erik: 0705 67 16 81

 

ChristinLarssonChristin Bergström Larsson
Kurskoordinator, APL samordnare, Lärare i Människan i Industrin produktionstekniska ämnen
Jag har en bakgrund från SKF och är själv en gammal elev som hittat tillbaka till skolan, vilket jag har nytta av i mitt dagliga arbete. Älskar att resa och uppleva nya miljöer och kulturer.
Telefon till Christin: 0768 29 14 04

MattiasBengtsson

Mattias Bengtsson
Biträdande rektor SKC & lärare i produktionstekniska ämnen
Jag undervisar inom produktionstekniska ämnen och samordnar den vuxenutbildningen som vi har i samarbete med gymnasiet. En central del som jag brinner väldigt mycket för är den APL (Arbetsplatsförlagt Lärande) som vi erbjuder under årskurs två och tre som jag ser som ett viktigt verktyg för att förankra teorin i praktiken. Som flera andra på skolan är jag en gammal elev som sedan dess pluggat på Chalmers och arbetat som tekniker på SKF.  En annan viktig detalj som man inte får glömma är att det bara finns två färger. Blått & Vitt.
Telefon till Mattias: 0703 77 15 56

EdinaTodorovacEdina Todorovac
Klassledare för 1619 & lärare i industritekniska ämnen
Här är jag. Jag är Edina Todorovac och undervisar i Datorstyrd produktion 1, 2 och 3. Sedan 1995 har jag jobbat med industriproduktion inom olika företag. Jag började jobba som lärare på SKF 2011. Viktigaste med undervisningen är att vi lyssnar på varandra och att vi har roligt samtidigt som vi lär. På fritiden tränar jag mycket och jag älskar att resa.
Telefon till Edina: 0706 77 37 53

MikaelLindheMikael Lindhé
Lärare i slipteknik & poleringutbildning
Mikael är kontaktperson för många av våra SKF-relaterade utbildningar som slip- & polerteknik, mätteknik och produk­tionssamordnarutbildning. Mikael är även BE-Champion, där han driver vårt BE-arbete och relaterade utbildningar inom detta område.
Telefon till Mikael: 0705 37 24 05

ElisabetDelin

 

Elisabet Delin
Global & Lokal Kurskoordinator 
Är mestadels på vuxenutbildningen som koordinator och webmaster. Gillar skolan med mixen multinationellt företag & skola, vuxna & ungdomar från när och fjärran. Friskisledare med glädjen som drivkraft.
Telefon till Elisabet: 0737 38 31 15

 

 

Mikael Lysmark
Klassledare för 1619 & Lärare i el-och automationsämnen samt it-ansvarig
En före detta elev som jobbat på skolan i 25 år med el, automation & robotteknik. Där Praktik går hand i hand med teori, både för ungdomar och vuxna. Privat så gäller det att ta tillvara på livets höjdpunkter med familjen , mat & dryck, resa med mera.
Telefon till Mikael: 0705 58 89 51

 

Alma Mervan
Klassledare för 1720 samt lärare i matematik och produktutveckling.
 Jag har arbetat på skolan sedan 2011, men har även själv gått på SKFs tekniska gymnasium. Som tidigare elev har jag tagit med mig många fina minnen och därför ligger SKFs tekniska gymnasium extra varmt om hjärtat.
De senaste åren har jag även varit tjänstledig. Under den tiden har jag hunnit uppleva hur det är att bo utomlands och lärt mig mycket om andra kulturer. När jag inte arbetar älskar jag att uppleva nya platser med min lilla familj.
Telefon till Alma: 0767 97 22 00

TheresAlmqvist

Therese Almgren
Klassledare för 1821 samt lärare i matematik och fysik
Jag har undervisat i matematik och fysik på skolan sedan 2007. En av de roligaste delarna av läraryrket är att få möjligheten att se elever växa som människor under de tre år de går på skolan. Jag tycker om att se på idrott i nästan alla former, älskar havet och tycker det är mycket viktigt att vi alla bidrar till att få ett hållbart samhälle.
Telefon till Therese: 0703 70 23 87

 

HakanHellstromHåkan Hellström
Verkstadskoordinator samt klassledare för 1720 & lärare i industritekniska ämnen.
Jag arbetar som verkstadslärare/tekniklärare samt verkstadsansvarig här på denna trevliga skola. Ämnen som jag undervisar i är Gymnasiearbete, produktionsutrustning och Underhåll och driftsäkerhet. Jag har varit lärare här på skolan sedan 2004. Jag tillbringar mycket av min fritid tillsammans med familjen på vår segelbåt samt försöker följa med i olika sporthändelser och då framförallt Gais.
Telefon till Håkan:  0703 89 25 05

Tore Brogren
Lärare i el- samt automationsämnen
Utbildar i Elkurser , automationskurser och Gymnasiearbetet på gymnasiet och vuxenutbildningen. Blå-vit medgångssupporter Har som mål att gå på något spinningpass på vårt gym i höst.
Telefon till Tore: 0706 43 26 88

UlrikaWiklanderUlrika Wiklander
Internationell koordinator samt lärare i miljö & naturvetenskapliga ämnen.
Jag började på skolan 2003 som lärare i kemi, biologi och naturkunskap. Idag arbetar jag mest med kurser för SKF-anställda inom miljö-/arbetsmiljö och ledarskap/organisation. Jag försöker knyta teori till verkligheten för att hitta engagemang hos elever och kursdeltagare och att få dem att tro på sig själva, sin kompetens och förmåga till förändring. Jag tycker om att resa och besöka nya platser och människor runt om i världen, vilket ju passar bra när jag ska koordinera elevernas utlandspraktik.
På fritiden försöker jag vara kreativ genom att måla, designa smycken eller skriva och inget tar bort stress så bra som en galopp över ängarna och ett och annat hinder.
Telefon till Ulrika: 0703 82 13 27

ErikMagnussonErik Magnusson
Lärare i automationsämnen
Pappa med brett fritidsintresse och lärare i el & automation. Jag började själv på SKF-skolan -92 och har, större delen av yrkeslivet, arbetat i den produktionsnära verksamheten här på företaget. Jag vet att kombinerad teori och praktik är bäst.

Telefon till Erik:  0725 37 20 81

PatrikAxelssonPatrik Axelsson
Lärare i samhällskunskap, historia svenska och religion,
Hej, här har du en gladlynt tvåbarnsfar som går under smeknamnet Pax. Jag är ny på SKF sedan ht 2016 men har sedan -99 jobbat på annan skola med ämnena historia, religion, samhällskunskap och svenska.  Mina vänner kallar mig filmnörd men jag går lika mycket igång på det mesta som flyger vackert i luften, t ex fåglar och frisbees. Jag brinner  för att stötta människor vilket jag gör bäst i klassrummet.  Mitt motto är ”Människan i centrum”.
Telefonnummer till Patrik 0708 39 37 60

Adam Madsen, lärare i industritekniska ämnen samt datorstyrd produktion.
Telefon till Adam: 0724 50 38 53, mer information och bild kommer inom kort

Annika Boström, Klassledare för 1821 samt lärare i svenska och engelska.
Jag har arbetat på skolan sedan augusti 2018, men jag har varit lärare sedan 2003. Svenska och engelska är mina ämnen och språk och litteratur är både det jag undervisar i och det är också mitt intresse för inget slår att läsa en god bok! Min familj, man och två söner, och jag bor i Mölndal och jag gillar, förutom att läsa, att umgås med familj och vänner, påta i min lilla trädgård och att resa.
Telefonnummer till Annika 0722  42 23 49